kopil1

Гражданско сдружение БЪдеще за северозападна българия

„Бъдеще за Северозападна България“ дари лакомства и книжки на деца със специфични потребности

13087776_1614814065510649_9199011963384836004_n

Гражданско сдружение „Бъдеще за Северозападна България“ в Монтана зарадва децата и младежите от Дневен център за деца и младежи с умствени увреждания за Великден. Общинските съветници  д-р Иванка Делева, Румяна Кирилова, Тодор Тодоров, Ангел Петров и Виктор Апостолов дариха от името на Сдружението козунаци, шоколадови яйца, топки за игра, флумастери и книжки. Директорът на дневния център Калинка Миронова благодари за дарението и покани гостите да разгледат Великденската изложба-базар подготвена от децата и младежите.

„Трябва  да има повече такива светли домове като този в Монтана, в които децата и младежите със специфични потребности да намират грижа , внимание и обич, да имат възможност да се обучават и творят“, сподели д-р Иванка Делева след края на срещата и добави:

„Впечатлена съм от изложбата, от красотата на детайлите и чувството, което са вложили младите творци в изработката на великденската украса. В офиса на нашето сдружение ще занесем частица от тяхното изкуство за  да напомня на всеки от нас,че са важни малките всекидневни жестове. Обмисляме и възможности за по-чести срещи с децата от дневния център, защото те вече са наши приятели.“

„Настоящият проект се реализира с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, по програма „Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на ‚Чарлз Стюърт Мот‘

Остави първи коментар за "„Бъдеще за Северозападна България“ дари лакомства и книжки на деца със специфични потребности"

Остави коментар

Вашият е-майл няма да бъде побликуван.


*


%d bloggers like this: